Kom och upplev vatten och naturen

Vattnets Väsen Ljudvandringar

Under höstlovet är det premiär för Sveriges allra första väsenguidade vandringar. Tack vara appen Tidsmaskinen har vi lyckats fånga berättelser av väsen som bor i några av Kalmars vackraste naturområde.

Stensö har många varit, badat i havet eller sprungit på motionsspåret. Men visste du att även havsrået och hennes döttrar bor i vattnet kring ön?
Krankelösaholm är en okänd pärla inte långt från Ljungbyholm. Men det kommer andra, när många nu kommer vilja besöka det magiska stället och följa med faunen Jord och kanske möte fler varelser som bor vid eller i ån.

Ljudvandringarna Vattnets Väsen passar alla från 4 år och uppåt.

För att komma igång, besök denna sida. Du kan också ta dig direkt till startpunkten och följ instruktionen på skylten. Det tar cirka en timme att gå rundan.

Upplev ljudvandringen i tystheten ensam, eller går den tillsammans med familjen eller vänner. Ta gärna med picknickkorg och njut av området.

Ljudvandringar Vattnets Väsen är utvecklade av Ecocom i uppdrag av Kalmar kommun och vattenråden i Ostkustens Vattensamling. Projektet har fått stöd från LONA (Lokala Naturvårdssatsningen).

1 tanke på “Kom och upplev vatten och naturen”

Kommentarer är stängda.